Nigdy bym nie przypuszczała, że smażona sałata może być tak rewelacyjna. Takie połączenie jest zaskakująco dobre!
Składniki (na ok 15 sztuk):
- 1 główka sałaty (głowiasta, lodowa, strzępiasta, co kto ma)
- 2 szklanki mąki
- 1 szklanka mleka
- 3, 4 ząbki czosnku
- 1 jajko
- 2 łyżki koperku
- 2 łyżki natki pietruszki
- łyżeczka proszku do pieczenia
- sól, pieprz do smaku
- olej do smażenia
Białko ubijamy, dodajemy żółtko i mieszamy. Następnie dodajemy pozostałe składniki, sałatę drobno rwiemy. Mieszamy.
Placuszki smażymy na złoty kolor. Najlepsze z sosem tzatziki lub czosnkowym.
piątek, 6 lipca 2012
Placki z.... sałaty
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz