niedziela, 16 września 2012
Pulpety w sosie pomidorowym
Składniki:
- 350 gram mięsa mielonego
- 2 cebule
- kilka listków natki pietruszki
- 1/2 szklanki bułki tartej
- 1 jajko
- puszka pomidorów bez skórki
- 0,5 litra bulionu
- oregano
- sól, pieprz, cukier do smaku
- mąka do obtoczenia
- oliwa do smażenia
- 2 łyżki śmietanki kremówki
- 3 łyżki koperku
Cebule kroimy w drobną kostkę. Mięso mielone, bułkę tartą, jajko, pokrojoną natkę pietruszki, sól, pieprz i 1/4 cebulki łączymy razem i formujemy małe pulpety. Obtaczamy je następnie w mące.
Pozostałą cebulkę dusimy na odrobinie oleju i zalewamy bulionem. Dodajemy pulpety i zmiksowane pomidory. Dusimy razem ok 20 minut. Doprawiamy solą, pieprzem , cukrem i oregano. Na koniec dodajemy śmietankę i posiekany koperek
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz