niedziela, 7 października 2012
a'la flaczki z kurczaka
Składniki:
>Na rosół
- 2 podudzia z kurczaka
- kawałek wołowiny (ok.15 dkg)
- 3 marchewki
- 2 pietruszki, korzeń
- kawałek selera
- 3 listki laurowe
- 6 ziarenek ziela angielskiego
>Pozostałe:
- pół małej cebulki
- gałka muszkatołowa
- majeranek
- sól
- pieprz
- papryka słodka
- papryka ostra
- łyżeczka koncentratu pomidorowego
- 5 dkg masła
- łyżka mąki
Z podanych składników gotujemy rosół, ok 1,5 do 2 godzin. Następnie wyjmujemy marchewkę, pietruszkę, selera, mięso a wywar przecedzamy przez sito.
Warzywa i mięso kroimy w kostkę. Dodajemy do wywaru i ponownie zagotowujemy.
Cebulkę kroimy w drobną kostkę i szklimy na maśle. Dodajemy do niej mąkę i chwilę razem smażymy. Łączymy razem z zupą która doprawiamy przyprawami i koncentratem. Gotujemy razem jeszcze ok 10 minut i gotowe.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz