wtorek, 26 lutego 2013

3 BIT czyli ciasto bez pieczenia



Składniki:

- opakowanie słonych krakersów (120g)
- 5 opakowań herbatników (5x50g)
- puszka masy krówkowej
- 3/4 kostki miękkiego masła (150g)
- 500 mln śmietany 30%
- 2 budynie waniliowe (2x40g)
- 3,5 szklanki mleka (do ugotowania budyniu)
- pół tabliczki gorzkiej czekolady
- 2 smietanfixy


Gotujemy budyń zużywając 3,5 szklanki mleka. Studzimy. Masę krówkową wkładamy na 20 minut do gorącej wody (łatwiej będzie ją wtedy rozsmarować). Przestudzony (lodowaty) budyń ucieramy z masłem. Śmietanę ubijamy, pod koniec dodając 2 śmietanfixy.

Przekładamy ciasto:

- warstwa herbatników
- masa budyniowa
- warstwa herbatników
- masa krówkowa
- warstwa słonych krakersów
- ubita śmietana kremówka
- starta na tarce o dużych oczkach gorzka czekolada

Brak komentarzy:

zobacz także

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...