niedziela, 9 marca 2014

Szybki makaron z szynką, suszonymi pomidorami i szpinakiem


Składniki:

- 2 plasterki szynki
- 3 suszone pomidory z zalewy
- 3 kulki liściastego szpinaku w brykiecie
- 1/2 czerwonej cebuli
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki śmietany 30%
- 100 gram białego sera
- 150 gram makaronu
- sól

Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
Szynkę, cebulę i pomidory kroimy w paski. Podsmażamy na maśle. Dodajemy rozmrożony szpinak i dusimy razem przez około 5 minut.
Makaron odcedzamy. Wrzucamy z powrotem do garnka w którym był gotowany, wlewamy śmietankę i 3/4 zawartości patelni. Mieszamy. Doprawiamy solą. Wykładamy na talerz. Na wierzch dajemy pozostałe podsmażone składniki i pokruszony ser biały.

Brak komentarzy:

zobacz także

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...