niedziela, 9 marca 2014
Szybki makaron z szynką, suszonymi pomidorami i szpinakiem
Składniki:
- 2 plasterki szynki
- 3 suszone pomidory z zalewy
- 3 kulki liściastego szpinaku w brykiecie
- 1/2 czerwonej cebuli
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki śmietany 30%
- 100 gram białego sera
- 150 gram makaronu
- sól
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
Szynkę, cebulę i pomidory kroimy w paski. Podsmażamy na maśle. Dodajemy rozmrożony szpinak i dusimy razem przez około 5 minut.
Makaron odcedzamy. Wrzucamy z powrotem do garnka w którym był gotowany, wlewamy śmietankę i 3/4 zawartości patelni. Mieszamy. Doprawiamy solą. Wykładamy na talerz. Na wierzch dajemy pozostałe podsmażone składniki i pokruszony ser biały.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz