Składniki: (porcja dla 2 osób)
- 1 mały por
- 15 dkg boczku
- 1/2 papryki
- 1/2 cebuli czerwonej
- 8 pieczarek
- 1/2 szklanki śmietany kremówki
- 2 łyżki natki pietruszki
- sól, pieprz do smaku
Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy chwilę na patelni aż "puści sok". Pora kroimy w talarki a cebulkę w piórka. Dodajemy do podsmażonego boczku. Dusimy razem ok 10 minut. Wrzucamy obrane i pokrojone pieczarki oraz paprykę i smażymy jeszcze 5 minut. Wlewamy śmietane, doprawiamy solą oraz pieprzem i podgrzewamy do momentu aż sos zgęstnieje.
Podajemy z makaronem i posypujemy natką pietruszki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz