czwartek, 10 kwietnia 2014

Makaron z tuńczykiem i pomidorami


Składniki: (porcja dla 2 osób)

- 300 gram makaronu razowego
- puszka pomidorów bez skórki (400 gram)
- puszka tuńczyka w sosie własnym (170 gram)
- 1 czerwona cebula
- 1 marchewka
- łyżka masła
- 2 ząbki czosnku
- bazylia
- cukier
- sól
- ser żółty

Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.

Marchewkę ścieramy na tarce, cebulę kroimy w piórka i dusimy razem na łyżce masła. Po chwili dodajemy wyciśnięty prze praskę czosnek. Gdy już warzywa się podsmażą wlewamy pomidory i dusimy ok. 10 minut. Wrzucamy tuńczyka, doprawiamy do smaku solą, cukrem i bazylią. Wykładamy gotowy sos na makaron i posypujemy serem żółtym.

Brak komentarzy:

zobacz także

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...