poniedziałek, 27 lutego 2012

Roladki drobiowe ze szpinakiem


Składniki:

- 1 podwójny filet z kurczaka
- 8 kulek liściastego brykietu ze szpinaku
- 10 dkg białego sera
- 1 cebula
- 1 jajko
- bułka tarta
- pieprz
- sól
- gałka muszkatałowa
- olej do smażenia
- 2 łyżki masła

Filet z kurczaka podzielić na 4 części i cienko rozbić. Posypać solą i pieprzem.
Na maśle podsmażyć pokrojoną w piórka cebulę, dodać rozmrożony szpinak i podusić razem ok 5 minut. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wymieszać z rozdrobnionym białym serem. Podzielić na 4 części. Wyłożyć je na filet z kurczaka, zachowując odstęp od brzegów ok 1 cm. Zwinąć w rulon. Szpinak może "uciekać" ;) Panierować w jajku i bułce. Można dwukrotnie wtedy roladka będzie bardziej zwięzła. Usmażyć i smacznego :)

Brak komentarzy:

zobacz także

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...