niedziela, 5 lutego 2012
Sałatka z ryżu i tuńczyka
Składniki:
- 2 woreczki ryżu
- 2 puszki tuńczyka w kawałkach
- puszka kukurydzy
- puszka ananasa
- jedno średnie jabłko
- 3 ząbki czosnku
- 3 łyżki majonezu
- 2 łyżki śmietany
- łyżeczka musztardy
- sól, pieprz do smaku
- natka pietruszki do dekoracji
Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu i wystudzić.
Tuńczyka osączyć z zalewy, ananasa i jabłko pokroić w kostkę, a czosnek wycisnąć przez praskę. Do ryżu dać wszystkie składniki, doprawić solą i pieprzem. Najlepsza po schłodzeniu w lodówce.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz