piątek, 19 kwietnia 2013

Jajka faszerowane szpinakiem, łososiem i suszonymi pomidorami



Składniki:

- 5 jajek
- 100g szpinaku w liściach (świeży trzeba najpierw sparzyć)
- 100g filetu z łososia
- łyżka soku z cytryny
- 4 suszone pomidory z zalewy
- łyża masła
- 1/2 małej cebuli
- pół łyżeczki chrzanu
- łyżka majonezu
- sól, pieprz do smaku
- szczypiorek do dekoracji

Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie (3 minuty), zalewamy zimną wodą i odstawiamy do ostygnięcia.
Na maśle podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, dodajemy rozdrobnionego i skropionego sokiem z cytryny łososia. Smażymy razem ok. 3 minut, dodajemy szpinak oraz pokrojone pomidory.Dusimy razem chwile. Odstawiamy.
Jajka obieramy, przekrajamy na pół. Delikatnie usuwamy z nich żółtka. Rozdrabniamy je widelcem, dodajemy podsmażone składniki oraz chrzan i majonez. Łączymy razem i doprawiamy do smaku. Nadziewamy jajka powstałym nadzieniem i dekorujemy wedle uznania. Schładzamy w lodówce.

Brak komentarzy:

zobacz także

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...