sobota, 29 czerwca 2013
Miseczki z ciasta francuskiego nadziewane mięsem mielonym
Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego
- 40 dkg mięsa mielonego
- 4 pieczarki
- mała cukinia
- pół cebuli
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- łyżeczka gotowej mieszanki do pizzy i dań włoskich Prymat
- łyżka oleju
- 3 łyżki mleka
- kulka mozzarelli
- masło do wysmarowania formy
Forma na mufinki (12 sztuk)
Mięso mielone podsmażamy na oliwie, dodajemy pokrojoną drobno cebulę i dusimy razem 10 minut. Z cukinii za pomocą podłużnej obieraczki wycinamy 12 paseczków. Resztę oraz pieczarkami kroimy w drobną kostkę i razem z koncentratem dorzucamy do mięsa na patelni i smażymy 5 minut, pod koniec wlewamy mleko i doprawiamy do smaku.
Ciasto francuskie dzielimy na 12 kwadratów. Delikatnie każdy rozwałkowujemy i wykładamy nimi formę do mufinek. Nadziewamy każdą powstałą miseczkę mięsem. Paski cukinii zwijamy w ruloniki i umieszczamy na środku każdej miseczki. Posypujemy z po wierzchu pokrojoną drobno mozzarellą.
Pieczemy w nagrzanym do temperatury 180 stopni piekarniku przez 20 minut.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz