czwartek, 25 lipca 2013
Placuszki z cukinii
Składniki: (na ok. 10 placuszków)
- 50 dkg cukinii
- 1 ziemniak
- mała cebula
- 3/4 szklanki mąki
- 2-3 ząbki czosnku
- pół łyżeczki pieprzu
- łyżeczka soli
- 1 jajko
- pół pęczka natki pietruszki
Cukinie obrać i zetrzeć na tartce o dużych oczka, odcisnąć. Dodać do niej obranego i startego na drobnych oczkach ziemniaka oraz pozostałe składniki i wymieszać (cebule ścieramy na tartce, czosnek drobno siekamy, a pietruszkę trochę grubiej). Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Idealnie pasuje do tego sos czosnkowy.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz